Het credo voor je relaties met anderen

Gepubliceerd door Oliane op 5 augustus 2014

Jij en ik hebben een relatie die belangrijk voor me is, en toch zijn we ieder ook aparte personen met onze eigen waarden en behoeften.

Laten we open en eerlijk zijn in onze communicatie, zodat we elkaars behoeften en waarden beter leren kennen en begrijpen.

Als jij iets doet dat mijn behoeften in de weg staat, zal ik je eerlijk en zonder verwijten vertellen wat ik voel en wat mij hindert en je daarmee de gelegenheid geven je gedrag te veranderen uit respect voor mijn behoeften. En ik wil graag dat je even openhartig tegen mij bent wanneer je mijn gedrag onacceptabel vindt.

En doen zich conflicten voor in onze relatie, laten we dan afspreken dat we die oplossen zonder gebruik te maken van jouw of mijn macht om te winnen ten koste van de ander. We zullen altijd zoeken naar een oplossing die voldoet aan jouw en ook aan mijn behoeften.

Niemand verliest, we winnen allebei. Wanneer je in je leven problemen tegenkomt, zal ik proberen met acceptatie en begrip te luisteren, om je te helpen je eigen oplossingen te vinden en niet om je de mijne op te leggen. En ik wil graag dat je naar mij luistert wanneer ik een oplossing voor mijn problemen zoek. Opdat onze relatie zo zal zijn dat we ons beiden kunnen ontplooien, willen we vanuit een gevoel van betrokkenheid en respect met elkaar omgaan.

Bron: www.gordontraining.nl

Tags:

Picture 44.jpg

Laatste artikelen

Archief

Platform onze kindertijd © Rupz | Inloggen beheerder.